Tratarea traumatismelor vertebro – medulare cu ajutorul celulelor stem

0
222

Traumatismele vertebro – medulare sunt extrem de periculoase şi mai grav este că acestea au început să fie din ce în ce mai prezente în vieţile oamenilor. Mai pe înţelesul tuturor, aceste traumatisme vertebro – medulare se abat asupra şirei spinării, lezând-o aproape în totalitate. De asemenea, mai mult de jumătate din persoanele care suferă de distrofie musculară prezintă şi traumatisme vertebro – medulare ca şi efecte secundare.

Trebuie să ştiţi încă de la bun început că tratarea traumatismelor vertebro – medulare cu ajutorul transplantului de celule stem nu face ca această boală să dispară în totalitate însă poate aduce îmbunătăţiri considerabile organismului, îmbunătăţind pacientului mişcarea, forţa, senzaţiile şi controlul la nivelul intestinelor, a membrelor şi a vezicii urinare. De asemenea, pacienţii trataţi cu ajutorul celulelor stem vor beneficia şi de capacitatea de a transpira, lucru neîntâlnit la persoanele care suferă de aceste traumatiste. Medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studierii şi utilizării celulelor stem la transplanturi le recomandă pacienţilor să evite speculaţiile şi să aştepte îmbunătăţirea organismului după transplant, deoarece există riscuri minime ce-i drept, ca celulele stem transplantate la persoanele care suferă de traumatisme vertebro – medulare să nu aibă nici un  fel de efect asupra lor, datorită incompatibilităţii acestora. De cealaltă parte însă, în cazul în care transplantul de celule stem aduce beneficii pacienţilor, efectul se va vedea la aproximativ 3 – 6 luni după externarea lor.

Traumatismele vertebro – medulare pot fi tratate de către medici prin transplantul de celule stem, prin mai multe metode: implanturi injectate intravenos sau prin intermediul puncției lombare. De asemenea, aceste transplanturi se pot face indiferent de metoda prelevării celulelor stem, atât imediat după naşterea fătului din sângele care se găseşte în cordonul ombilical sau din ţesutul acestuia, cât şi din sângele periferic ori pe toată perioada vieţii adulţilor prin intermediul măduvei osoase. De altfel este important să ştiţi că din motive de siguranţă celor mici nu li se va face transplantul de celule stem cu ajutorul puncției lombare. Imediat după transplantul reuşit la copii sau la persoanele adulte, medicii care au efectuat operaţia le vor administra pacienţilor mai multe tipuri de calmante şi somnifere, astfel încât recuperarea medicală să poată fi făcută treptat, atât în în timpul somnului, cât şi în perioada cât acesta stă să se odihnească în pat. De altfel, tratarea traumatismelor vertebro – medulare nu va fi un real succes dacă pacientul nu se odihneşte după transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here