Tratarea sclerozei multiple cu ajutorul celulelor stem

0
276

Scleroza multiplă este boala cel mai des tratată cu ajutorul celulelor stem, indiferent dacă acestea sunt recoltate la naşterea fătului din sângele care se găseşte în cordonul ombilical, din ţesutul ombilical sau pe toată perioada vieţii de adult din interiorul măduvei spinării. Scleroza multiplă mai este denumită în termeni medicali şi scleroză în plăci şi este o boală greu tratabilă care afectează în mod egal sistemul nervos central, măduva spinării şi în mod special creierul.

Această boală progresează extrem de repede în organismul uman şi acesta este principalul motiv pentru care medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studierii celulelor stem îşi sfătuiesc pacienţii şi mai ales mamele ca imediat după naşterea fătului să îşi recolteze sângele din cordonul ombilical sau chiar ţesutul ombilical, mai ales dacă în familie au existat cazuri mai multe de scleroză multiplă. Majoritatea persoanelor care suferă de această boală recurg la metoda transplantului de celule stem, nu neapărat pentru o vindecare completă deoarece şansele de reuşită în acest caz sunt minime, ci pentru o îmbunătăţire a mersului pe jos, a echilibrului şi a altor funcţii fără de care ar putea muri.

Tratamentul cu celule stem depinde de la un medic la altul şi de la un pacient la altul, în funcţie de metoda folosirii la transplantul lor. Astfel, în funcţie de toate acestea transplantul de celule stem la pacienţii care suferă de scleroză multiplă se poate face prin intermediul următoarelor metode: implantarea în organism a celulelor stem extrase din propria măduva osoasă sau prin implantarea în organism a celulelor stem recoltate imediat după naşterea fătului din sângele care se găseşte în cordonul ombilical. Tratamentul aplicat sclerozei în plăci mai presupune şi injectarea unor anumite preparate medicale care au scopul de creştere a nervilor. De asemenea, după ce operaţia de transplant a celulelor stem în organism a luat sfârşit, medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu, le administrează pacienţilor săi diferite calmante şi somnifere în scopul recuperării medicale, precum şi odihnă la pat. Astfel, pacienţii care au suferit transplantul celulelor stem să se poată recupera treptat, atât în timpul somnului, cât şi pe perioada în care se odihnesc. Scleroză multiplă este o boală care nu este vindecabilă 100 % cu ajutorul transplantului de celule stem însă care dacă este tratată cu ajutorul acestora îi poate aduce pacientului stabilitatea şi echilibrul organismului de care are nevoie pentru a duce o viaţă normală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here