Tratarea sclerozei in placi cu ajutorul celulelor stem

0
259

Scleroza in placi reprezinta o problema neurologica care apare cel mai adesea la tineri sau la persoanele de varsta medie. In lume, jur de 2 milioane de persoane sufera de aceasta maladie.

In general, aceasta boala apare in jurul varstei de 30 de ani si afecteaza cel mai adesea femeile. Maladia se situeaza pe locul trei atunci cand vine vorba despre bolile grave.

Tratarea sclerozei in placi cu ajutorul celulelor stem. Tratarea celulelor stem cu ajutorul celulelor stem are efecte pozitive in majoritatea cazurilor. Cele mai bune rezultate terapeutice se pot observa la pacientii care sufera de scleroza recidivanta dar si la pacientii care sunt atinsi de alte tipuri sau forme ale bolii.

Scopul tratamentului este de a intrerupe agresiunea auto-imuna asupra sistemului nervos al pacientului, pentru a se putea elimina principalul mecanism de dezvoltare al bolii. Grefele de celule stem sunt cele care vor stopa progresul bolii si care vor duce la regresia simptomelor neurologice. In cinci ani dipa tratament nu se inregistreaza o remisie a bolii.

Tratamentul cu celuele stem vine cu o ameliorare rapida a starii fizico-emotionale a pacientului. Dar efectele neurologice au nevoie de mai mult timp pentru a-si face aparitia. Majoritatea pacientilor, in jur de 93%, prezinta ameliorari ale starii inca de la inceput. Acestia nu se mai simt atat de slabiti, se simt mai dinamici, au un apetit mai ridicat si se simt mai bine dispusi.

Dar o mare parte din pacienti remarca cele mai bune rezultate si atunci cand vine vorba despre schimbarile psihosomatice. Nu mai sunt deprimati, nu mai sunt angoasati sau nu mai au fobii atunci cand vine vorba despre viitor. Au mai multa incredere in viitor, in vindecare si in capacitatea lor de munca dar si o capacitate de concentrate mai ridicata.

In anul ce urmeaza dupa tratament, foarte multi pacienti isi recupereaza facultatile vizuale si facultatile mentale iar cele emotionale sunt si ele ameliorate. Depresia dispare iar problemele motorii, de limbaj sau disfunctiile organelor dispar. Iar progresul bolii se poate remarca dupa 3 – 6 luni de la administrarea celulelor stem.

Dar sa nu uitam ca recuperarea sistemului nervos este un proces lung care are nevoie de timp indelungat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here