Tratarea paraliziei cerebrale cu ajutorul celulelor stem

0
203

Paralizia cerebrală este o boală deosebit de gravă care poate apărea atât persoanelor adulte, cât şi celor mici, fiind în mare parte consecinţa dezvoltării anormale a sistemului nervos şi în special a creierului sau a lezării acestuia. Astfel, paralizia cerebrală poate fi denumită în termeni medicali ca fiind un grup de boli care afectează grav controlul mişcării şi al posturii.

Cercetătorii şi medicii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniu studierii tratamentului cu ajutorul celulelor stem le recomandă persoanelor care suferă de paralizie cerebrală să apeleze la aceste tratamente făcute cu ajutorul acestor celule. De asemenea, aceştia spun că datorită faptului că paralizia cerebrală nu este o boală progresivă, îmbunătăţirile aduse organismului care a fost tratat cu ajutorul celulelor stem pot fi de lungă durata. În plus, îmbunătăţirile pot apărea chiar şi instant după terminarea transplantului de celule. Medicii le recomandă viitorilor părinţi ca în cazul în care vor ca cei mici să nu li se îmbolnăvească de paralizie cerebrală, mama să îşi recolteze imediat după naşterea fătului celulele stem provenite din sângele care se găseşte în cordonul ombilical sau întreg ţesutul al acestuia.

Paralizia cerebrală poate fi totuşi tratată indiferent de metoda de recoltare a celulelor stem folosite. Astfel, indiferent dacă acestea au fost extrase din sângele cordonului ombilical sau din ţesutul acestuia, din sângele periferic sau pe toată perioada vieţii de adult prin intermediul măduvei osoase, paralizia cerebrală este o boală care poată fi tratată indiferent de vârsta pe care pacientul o are. Medicii avertizează însă că tratamentul cu celule stem asupra pacienţilor care suferă de paralizie cerebrală nu este obligatoriu să reuşească din prima mai ales din cauza incompatibilităţii iar dacă acesta a reuşit nu este neapărat obligatoriu că boală să dispară instant. Astfel, transplantul de celule stem la persoanele care suferă de paralizie cerebrală poate aduce în multe cazuri doar îmbunătăţiri considerabile ale sănătăţii organismului pacientului.

Tratamentul paraliziei cerebrale cu ajutorul celulelor stem poate fi făcut de către medici folosind mai multe metode, în funcţie de vârstă pacientului, de metoda de recoltare iniţială a celulelor stem şi de provenienţa lor. Astfel, acest tratament poate fi făcut prin intermediul următoarelor metode: implanturi intravenoase cu celule stem, cu ajutorul puncției lombare sau a injecţiilor intracraniene mai ales la pacienţii care sunt mai în vârstă. De asemenea, trebuie să ştiţi că celor mici nu li se va aplică transplantul de celule stem prin intermediul puncției lombare, din motive de siguranţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here