Tratarea distrofiei musculare cu ajutorul celulelor stem

0
220

Distrofia musculară este o boală din ce în ce mai des întâlnită atât în ţară noastră, cât şi pe teritoriul altor ţări din lumea întreagă. Pe înţelesul tuturor, această boală afectează grav organismul uman, deteriorând progresiv muşchii din corp, dându-i acestuia slăbiciune şi imposibilitatea de a merge.

În plus, această boală este ereditară. Datorită acestui fapt, majoritatea medicilor şi specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu al studierii celulelor stem, recomandă părinţilor şi viitoarelor mămici care au avut în familie cazuri de distrofie musculară să îşi recolteze imediat după naşterea fătului celulele stem provenite din sângele găsit în cordonul ombilical sau chiar ţesutul acestuia, cu scopul stocării lor într-o banca de celule pentru o folosire viitoare de către copiii lor. De asemenea, medicii avertizează că distrofia musculară poate avea şi alte efecte secundare asupra organismului, astfel încât acesta să se poată agrava şi treptat să apară şi diabetul de tip 2.

Tratamentul aplicat de către doctori pacienţilor care suferă de distrofie musculară diferă de la caz la caz, în funcţie de progresivitatea bolii, de afecţiunile secundare apărute şi de metoda de recoltare a celulelor stem. În funcţie de toate acestea, tratarea distrofiei musculare se poate face prin intermediul mai multor metode, respectiv prin intermediul implanturilor intravenoase cu celulele stem care provin din sângele care se găseşte în cordonul ombilical, cu ajutorul injecţiilor intramusculare care se fac în biceps, coapse sau în spate sau prin intermediul transplantului la persoanele adulte din propria măduvă a spinării. De asemenea, în funcţie de metoda de tratament la care medicii apelează pentru distrofia musculară, pacienţilor li se administrează mai multe injecţii şi somnifere, cu scopul calmării şi apariţiei somnului, pentru o recuperare rapidă din punct de vedere medical. Astfel, după administrarea acestora este recomandată şi odihnă pe cât posibil la pat iar organismul să se poată repara treptat în urmă transplantului de celule stem, atât în timp ce pacientul doarme, cât şi atunci când el se odihneşte stand în pat.

Distrofia musculară poate fi tratata cu succes în unele cazuri însă există şi riscul că celulele stem transplantate pacientului care suferă de această boală să nu aibă nici un efect asupra organismului, fapt care se datorează în cea mai mare parte incompatibilităţii. În cazul în care tratamentul nu a reuşit, medicii le recomandă pacienţilor un alt transplant de celule stem care poate reduce incompatibilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here