Tratament atrofie musculară spinală cu ajutorul celulelor stem

0
222

Atrofia musculară spinală este boală caracterizată prin distrugerea masivă a neuronilor motorii şi slăbirea musculaturii organismului, distrugându-se treptat atât celule nervoase din interiorul măduvei spinării, cât şi acelea care se găsesc în creier. Medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea medicală în acest domeniu al studierii celulelor stem, avertizează oamenii că au apărut din ce în ce mai multe persoane bolnave de atrofie musculară spinală dar că boală poate fi tratata cu ajutorul transplantului de celule stem.

Această  boală apare în general la copiii mici şi tocmai acesta este şi motivul pentru care este recomandat că viitoarele mămici să isi recolteze imediat după naşterea fătului celulele stem care se găsesc în sângele cordonului ombilical şi dacă este posibil să îşi stocheze şi ţesutul ombilical, pentru o tratare viitoare de atrofie musculară spinală, în cazul în care este nevoie. Tratamentul acestei boli este diferenţiat în funtie de mai multe aspecte precum – progresivitatea bolii şi dacă aceasta a cauzat şi alte efecte secundare asupra organismului, de vârstă pacientului sau de metoda folosită la recoltarea celulelor stem. Astfel în funcţie de toate acestea, medicii care se ocupă cu transplantul de celule stem o pot face atât prin intermediul implanturilor celulelor extrase din sângele cordonului ombilical, cât şi prin implantarea celulelor stem provenite din ţesutul ombilical. În plus, după ce transplantul a avut loc medicii care s-au ocupat de pacient îi vor pune acestuia mai multe perfuzii cu factori de creştere a nervilor, administrându-i şi mai multe calmante şi somnifere cu scopul recuperării medicale. Din punctul de vedere al recuperării medicale, doctorii din domeniu recomandă odihnă la pat după ce transplantul de celule stem a avut loc, astfel încât organismul pacientului să se refacă atât în timpul somnului dar şi în timpul cât acesta se odihneşte stand în pat.

Atrofia musculară spinală este o boală din ce în ce mai aprofundată de către persoanele care îşi desfăşoară activitatea profesională in domeniul tratamentelor cu ajutorul celulelor stem, mai ales datorită zecilor de efecte secundare pe care aceasta le poate aduce în mod voluntar organismului. Acesta este şi motivul pentru care se caută tot mai multe tratamente pentru recuperarea sănătăţii organismului persoanelor care suferă de această boală. De altfel, în cazul în care aceasta nu este tratată la timp, celulele stem transplantate pot să nu mai aibă nici un efect asupra organismului afectat prea tare şi astfel transplantul să nu reuşească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here