Tipurile de celule stem care se regăsesc in pulpa dentară

0
213

Pulpa dentară a celor mici abundă în celule stem, toate având propriile sale calităţi terapeutice asupra anumitor boli şi afecţiuni ale organismului. Celulele stem care se extrag din pulpa dentară a celor mici pot fi extrase doar copiiilor care nu le-au căzut încă dintii temporari iar cei definitivi nu şi-au făcut încă prezenţa.

În pulpa dentară se găsesc mai multe tipuri de celule stem, precum celule stem mezenchimale, celulele stem endoteliale, celulele odontovlastes şi alte celule ale sângelui. Fiecare tip de celule în parte poate fi folosit pentru tratarea unei anumite boli şi afecţiune a organismului iar împreună toate pot contribui la repararea în totalitate a acestuia. Pentru cine nu ştie, celulele odontovlastes sunt acelea care formează substanţa dentină a dintelui, ele găsindu-se la periferia pulpei dentare. Celulele stem mezenchimale se găsesc tot în interiorul pulpei dentare, înconjurând nervii şi vasele de sânge ale dintelui. Conform ultimelor studii în domeniu, celulele stem care se găsesc în interiorul pulpei dentare, în viitorul apropiat vor avea aceleaşi calităţi terapeutice asupra bolilor afecţiunilor organismelor precum o au şi celelalte celule stem recoltate de la mămici imediat după naşterea fătului prin intermediul sângelui care se găseşte în cordonul ombilical, din sângele periferic sau pe toată perioada vieţii adulţilor prin intermediul măduvei osoase.

Doctorii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul medical al studierii, recoltării, depozitării şi al transplantului de celule stem le recomandă tuturor pacienţilor să extragă celulele stem cât mai este încă timp din dintii temporari ai celor mici până la împlinirea vârstei de 5 sau 6 ani. Limita de vârstă de 6 ani este datorată faptului că atunci dispar toţi dintii temporari ai copiilor, apărând cei definitivi care nu mai prezintă celule stem cu aceleaşi calităţi terapeutice ale dinţilor temporari.

Din punctul de vedere al preţului acestui serviciu, acesta depinde în mare parte de banca de celule stem cu care părinţii se hotărăsc să încheie contractul de recoltare a celulelor stem din pulpa dentară. De asemenea, trebuie să ştiţi că nu multe bănci care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul stocării celulelor stem furnizează acest serviciu clienţilor săi. Acesta este şi motivul pentru care recoltarea celulelor stem din pulpa dentară a dinţilor temporari ai celor mici poate costa puţin mai mult spre deosebire de alte metode de recoltare. Preţul mai ridicat se datorează şi faptului că celulele stem din pulpa dentară sunt de mai multe tipuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here