Stadiile de colectare ale celulelor stem din dinții temporari

0
232

Dintii temporari ai celor mici prezintă numeroase celule stem de mai multe tipuri, fiecare în parte prezentând calităţi terapeutice asupra mai multor boli şi afecţiuni ale organismului. Acesta este şi motivul pentru care medicii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu al celulelor stem le recomandă mamelor care imediat după naşterea fătului nu au recoltat celulele stem care se găsesc în sângele cordonului ombilical, să le recolteze până nu este prea târziu din dintii temporari ai copiilor care nu au ajuns încă la vârstă de 5 – 6 ani, necrescandu-le încă cei permanenţi.

Banca de celule stem care se va ocupa cu recoltarea acestora din dintii temporari ai celor mici, vor apela la 5 stadii de colectare ale celulelor stem. Primul stadiu de colectare şi cel mai important este furnizarea de către persoanele specializate din banca de celule stem a kit-urilor de colectare. În general această operaţiune nu este contra cost şi va fi realizată imediat după încheierea contractului cu respectiva banca. Mai trebuie menţionat şi faptul că dintele sau după caz dintii copilului vor fi extraşi doar de către un medic stomatolog, acesta fiind singurul care are dreptul să facă această operaţiune.

Al doilea stadiu de colectare a celulelor stem din dintii temporari este păstrarea la frigider a kit-ului de colectare pe o perioada de minim 12 ore înainte de extracţia dintelui de către medicul stomatolog.

Al treilea stadiu de recoltare presupune aducerea kit-ului de colectare la medicul stomatolog în momentul în care acesta va începe extracţia dintelui, el fiind cel care va pune dintele sau dintii extraşi în flacoanele special create pentru a rezista lichidul de prezervare.

A patra etapă de colectare a celulelor stem din dintii temporari este în momentul în care flaconul care conţine dintele decidual este pus la păstrat în kit-ul de colectare şi când se vor contacta persoanele specializate care îşi desfăşoară activitatea profesională în vederea luării flaconului pentru a fi dus la banca de celule stem.

Ultima însă nu cea din urmă etapă de colectare a celulelor stem din dintii temporari este aceea când dintele ajunge la laboratorul băncii de celule stem cu care părinţii au încheiat contractul, specialiştii de aici extrăgând pulpa dentară, izolând celulele stem mezenchimale găsite în ea şi efectuând operaţia de crioprezervare a acestora. De asemenea, acum este şi momentul în care se eliberează părinţilor certificatul de criprezervare care determina calitatea şi numărul celulelor stem recoltate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here