Șansele de folosire a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical

0
230

 Şansele de folosire a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical sunt foarte mari. Acest lucru depinde în mare parte de sănătatea copilului pe parcursul vieţii însă datorită numărului mare de boli şi afecţiuni ale organismului care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem recoltate din cordonul ombilical al fătului, şansele de utilizare al lor depăşeşte procentajul de 80 %.

Celulele stem extrase din sângele cordonului ombilical sunt o şansă la viaţă nu numai pentru cel născut ci şi pentru ceilalţi membri ai familiei sale. Chiar dacă şansele ca membrii familiei să poată utiliza celulele stem de la naştere sunt mai mici, numărul bolilor care poate fi tratat cu ele este extrem de mare. În ultima perioada de timp cercetătorii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studiului acestor celule, au descoperit nenumărate boli şi afecţiuni ale organismului care pot fi tratate prin transfuzia de celule stem. Printre cele mai comune boli care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem recoltate după naştere din sângele cordonului ombilical menţionăm: cancerul şi majoritatea bolilor de sânge, afecţiunile sistemului cardiac, bolile vaselor de sânge şi cele coronariene, anumite leziuni ale sistemului nervos şi cel cerebral, scleroză multiplă etc

Cercetările în domeniu arată că rata supravieţuirii persoanelor care utilizează celulele stem este mult mai mare la persoanele care au decis ca acestea să fie recoltate la naşterea fătului din cordonul ombilical, faţă de cei care şi-au recoltat celulele stem din măduva osoasă. De asemenea, acestea sunt mult mai utilizate şi datorită faptului că pot fi folosite imediat după recoltare sau pot fi criogenate în recipiente speciale pentru o folosinţă ulterioară. Transplantul de celule stem extrase din sângele cordonului ombilical prezintă şanse mult mai mari de supravieţuire în cazul în care unul dintre membrii familiei se îmbolnăveşte şi poate fi tratat prin transfuzia de celule stem. Acest lucru se datorează faptului că posibilitatea compatibilităţii dintre membrii familiei este mult mai mare spre deosebire de atunci când recoltarea celulelor stem se face prin intermediul măduvei osoase. De altfel, specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu recomandă recoltarea celulelor stem din sângele cordonului ombilical pentru transplantul membrilor familiei, diminuându-se astfel riscul că pacientul să respingă mostră.

În concluzie, şansele de folosire a celulelor stem extrase la naşterea fătului din cordonul omblical sunt foarte mari spre deosebire de şansele de utilizare a celulelor stem extrase din măduva osoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here