Recoltarea celulelor stem la adulti

0
910

Celulele stem prezintă capacitatea de a se diviza în mai multe tipuri de celule iar dacă sunt recoltate pot fi utilizate pentru tratarea mai multor boli grave şi afecţiuni ale organismului uman. Cea mai uşoară metodă de recoltare a celulelor stem este cea prin intermediul cordonului ombilical la naşterea fătului însă aceste celule pot fi recoltate şi de la adulţi prin intermediul maduvii spinării.

Ţesutul adipos al adulţilor este considerat de către medicii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu drept fiind principala sursă de celule stem. În plus, ţesutul adipos este considerat de către aceştia că fiind dăunător organismului uman. Este important de ştiut faptul că dacă alegeţi să va recoltaţi celulele stem din sângele ţesutului adipos, ele nu pot fi utilizate decât de către dumneavoastră, la altă persoană organismul putând să le respingă. Celulele stem din ţesutul adipos pot fi recoltate de către medici prin intermediul liposuctiei, obţinându-se astfel un număr foarte mare de celule de acest tip. Ele pot fi folosite imediat prin transplant sau pot fi supuse procesului de criogenare care le vor păstra în recipiente speciale o perioada nelimitată de timp, până la cererea făcută de cel căruia îi aparţin.

Celulele stem extrase din ţesutul adipos pot ajută în tratarea multor boli şi afecţiuni ale organismului, precum: tratamente dermatologice, reabilitarea unor organe care au diferite funcţii, în tratarea diabetului şi a ulcerului sau în terapia arsurilor cutanate. Cel mai des celulele stem recoltate prin ţesutul adipos sunt folosite totuşi la tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii, celulele stem având astfel calitatea de a restaura rapid ţesutul acesteia şi în acelaşi timp reducând absorbţia substanţelor toxice de către piele.

În ultimul timp medicii îşi sfătuiesc pacienţii adulţi să apeleze la recoltarea celulelor stem din măduva spinării. Acestea sunt extrem de folositoare mai ales în cazul în care persoanele în cauza au probleme cu sistemul cardiac. Celulele stem extrase din măduva osoasă pot fi folosite în cazul unui preinfarct sau pentru prevenirea insuficienţei cardiace. De asemenea, ele joacă un rol foarte important în tratarea ischemiei cardiace, afecţiune care apare atunci când fluxul sanguin către miocard este scăzut. Medicii recomandă persoanelor care suferă de insuficientă cardiacă să îşi recolteze celulele stem din măduva spinării, pentru a fi feriţi de infarcte şi pentru ca muşchiul inimii să se menţină integru. De asemenea, ei recomandă această recoltare şi pentru cei care vor să se protejeze împotriva leziunilor coronariene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here