Recoltarea celulelor stem din țesutul adipos

0
240

Recoltarea celulelor stem prin intermediul ţesutului adipos este o operaţie utilizată din ce în ce mai mult, atât de către majoritatea băncilor care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu pe teritoriul ţării noastre, cât şi de alte bănci de celule stem din alte ţări din lumea întreagă.

Ţesutul adipos mai este denumit de către necunoscători şi grăsimea organismului. Acesta abundă de celule stem şi tocmai de aceea cercetătorii descoperă pe zi ce trece din ce în ce mai multe boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem recoltate prin intermediul ţesutului adipos. Banca de celule stem Biohellenika spre exemplu, a fost prima banca din acest domeniu de pe teritoriul Greciei care a oferit clienţilor săi şi serviciul de recoltare şi stocare a celulelor care se găsesc în interiorul ţesutului adipos. De asemenea, majoritatea doctorilor şi specialiştilor din ţară şi de peste hotare care îşi desfăşoară activitatea medicală în domeniul studierii, recoltării, depozitării şi al transplantului de celule stem le recomandă pacienţilor să îşi recolteze celulele stem de unde pot şi neapărat cât sunt încă tineri, astfel încât odată cu trecerea tinereţei acestea impuținandu-se şi nemaiavând aceleaşi calităţi terapeutice asupra organismului, cum au pe perioada tinereţii.

Conform ultimelor studii vârsta pacientului care decide să îşi recolteze celule stem este un criteriu extrem de important din punctul de vedere al calităţii acestora şi al numărului de boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate prin intermediul lor. Astfel, celulele stem din interiorul ţesutului adipos pot fi recoltate oricând, indiferent dacă pacientul este tânăr sau adult, doctorii putându-le colecta din grăsime în cele mai mari condiţii de siguranţă, atât în timpul vizitei pacientului ca ambulatoriu, cât si în timpul unei întâlniri programate cu acesta. De asemenea, ultimele studii din domeniu au arătat că aceste celule sunt foarte importante din punct de vedere regenerativ, ele având numeroase proprietăţi terapeutice asupra organismului uman. Din punctul de vedere al preţului pe care băncile de celule stem îl cer clienţilor care aleg să îşi preleveze acest tip de celule prin intermediul ţesutului adipos, acesta poate varia de la caz la caz, în funcţie de mai multe criterii – politica băncii de celule stem care furnizează acest serviciu, vârsta pacientului, dacă metoda de plata este eşalonată în rate sau serviciul este plătit integral şi în funcţie de perioada de timp în care celulele stem recoltate din grăsime vor fi depozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here