Recoltarea celulelor stem din dinții temporari

0
195

Există unele bănci de celule stem de pe teritoriul ţării noastre dar şi din alte ţări din lumea întreagă care le oferă clienţilor săi şi serviciul de recoltare a celulelor stem din dintii temporari ai celor mici.

Recoltarea de celule stem din dintii temporari ai copiilor vine în ajutorul părinţilor dar şi a celor mici cărora nu li s-au extras la naştere celulele stem provenite din sângele care se găseşte în cordonul ombilical sau chiar ţesutul acestuia. Astfel, acei copii împreună cu părinţii lor pot apela pe perioada în care încă nu le-au căzut dintii temporari si neapărând cei permanenţi, la o bancă de celule stem care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul de recoltare şi stocare a celulelor stem şi care le furnizează clienţilor săi serviciul de recoltare a celulelor stem prin intermediul dinţilor temporari. Această operaţiune este denumită de medicii pediatri că fiind o a doua şansă în ceea ce priveşte sănătatea şi viitorul celor mici. Dintii temporari rezistă conform studiilor până când cel mic va face vârsta de 5 – 6 ani, după aceea dintii devenind definitivi. Acesta este şi motivul pentru care doctorii şi cercetătorii care îşi desfăşoară activitatea medicală în domeniul studierii, recoltării, stocării şi a transplantului de celule stem îşi sfătuiesc pacienţii care sunt părinţi să le recolteze celor mici care nu au trecut încă de vârstă de 6 ani, celulele stem care se găsesc în dintii temporari.

Serviciul de recoltare a celulelor stem din dintii temporari este o operaţie neutilizată de către toate băncile de celule stem din ţara noastră sau din altă ţară din lume, mai ales datorită faptului că acesta este un serviciu nou. Părinţii care decid că ar fi cazul ca celulele stem să li se extragă copiilor din dintii temporari şi care nu au avut ocazia ca imediat după naşterea fătului să îşi extragă celulele stem prin intermediul sângelui care se găseşte în cordonul ombilical, vor merge cu cei mici la doctor până când copilul va face vârsta de 5 ani. Acolo medicul în cauza va marca unii dintre dinţi cu ajutorul unui marker special de culoare roşie. Această operaţie este necesară deoarece doar din dintii care prezintă culoarea roşie se vor extrage celulele stem iar pentru a se putea face acest lucru este necesar că acei dinţi care au fost notaţi cu markerul să fie scoşi de către medici, în locul lor crescând oricum dintii definitivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here