Prima banca de celule stem din Romania

0
215

 

Chiar dacă pe teritoriul altor ţări băncile stem şi-au început activitatea profesională cu mult timp în urmă, în România prima banca de celule stem a fost înfiinţată în anul 1999 sub denumirea de Cord Blood Center. Imediat după ce aceasta s-a deschis, s-a înfiinţat şi Grupul Internaţional Cord Blood Center, în ziua de astăzi acesta găsindu-se în 6 ţări din Europa de Est şi din Europa Centrală.

Grupul Cord Blood Center este o banca de celule stem cu sediul în Italia, România, Cehia, Austria, Ungaria şi Slovacia. De-a lungul timpului această banca de celule şi-a câştigat respectul în lumea întreagă datorită serviciilor furnizate de ei şi seriozităţii de care au dat dovadă persoanele care îşi desfăşoară activitatea profesională în cadrul bancii de celule stem Cord Blood Center. Atunci când o viitoare mama se decide să îşi recolteze celulele stem la naşterea fătului din sângele cordonului ombilical sau din măduva osoasă, mai întâi de toate trebuie să se hotărască asupra cele mai bune bănci de celule stem, unde acestea vor fi depozitate pentru o viitoare utilizare. Din acest punct de vedere, majoritatea părinţilor din Europa se hotărăsc să apeleze la servicile furnizate de către banca de celule Cord Blood Center datorită mai multor motive.

Principalul motiv pentru care medicii îşi sfătuiesc pacientele să îşi stocheze celulele stem la banca Cord Blood Center este acela că primul transplant autolog din Europa a fost realizat cu o grefă eliberată de această companie. Un al doilea motiv pozitiv de stocare a celulelor stem la Cord Blood Center este acela că până în prezent cu grefele de la ei au fost reuşite peste 50 de transplanturi. De asemenea, datorită seriozităţii de care echipa de aici da dovadă şi calităţii grefelor obţinute de ei, această banca de celule stem este poziţionată în topul registrelor publice internaţionale. Banca de celule stem Cord Blood Center are o experienţă de peste 15 ani în domeniul banking-ului. De altfel, această banca se găseşte pe locul 1 din punctul de vedere al calităţii grefelor şi al numărului de grefe cu transplant reuşit din Europa.

Serviciile oferite de banca de celule stem Cord Blood Center sunt prelevarea celulelor stem, transportul acestora, procesarea lor şi depozitarea celulelor în recipiente special create să reziste criogenării. Preţul practicat de către această banca de celule stem depinde în mare parte de pachetul financiar asupra căruia va hotărâţi să apelaţi. De asemenea, la Cord Blood Center puteţi beneficia şi de discount-uri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here