Pretul real al celulelor stem

0
210

Preţul real al celulelor stem diferă de la caz la caz, în funcţie de mai multe criterii, respectiv de metoda de donare a acestora, metoda transplantului, de banca de celule stem unde acestea sunt stocate, de perioada de depozitare a lor etc

În funcţie de metoda de donare a celulelor stem preţul poate varia între 1000 şi 3000 de Euro, depinzând în mare parte dacă celulele stem sunt donate de către mamă imediat după naşterea fătului prin intermediul sângelui care se găseşte în cordonul ombilical, prin sângele periferic sau pe toată perioada vieţii de adult prin intermediul măduvei osoase. În funcţie de metoda de donare a pacienţilor, preţul celulelor stem poate varia între sumele de 1000 şi 2000 de Euro. Astfel, metodele de donare a celulelor stem sunt – operaţia de donare a celulelor stem hematopoetice prin intermediul sângelui periferic sau metoda de donare a acestora prin măduva osoasă. Atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul altor ţări din lumea întreagă se găsesc numeroase bănci de celule stem. Astfel, în funcţie de locul unde alegeţi să va depozitaţi acest tip de celule, preţul variază între 1000 şi 2000 de Euro. De asemenea, perioada de stocare a celulelor stem este foarte importantă şi tocmai de aceea trebuie să ştiţi că cu cât mai mult va stocaţi celule stem, cu atât preţul va fi mai redus.

Doctorii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul medical al studierii, recoltării, al depozitării şi a transplantului de celule stem va sfătuiesc încă de la început ca înainte de depozitarea celulelor stem să vizitaţi toate băncile care se ocupă cu transportul şi stocarea lor. Preţul acestui tip de celule poate varia şi în funcţie de locul unde acestea sunt depozitate. Astfel, în cazul în care va hotărâţi să optaţi pentru stocarea celulelor stem într-o banca de pe teritoriul ţării noastre care stochează celulele stem în altă locaţie din afară ţării, preţul poate urca radical. Chiar şi aşa însă trebuie să mai ştiţi că este foarte posibil ca băncile de celule stem de pe teritoriul României care au locul de stocare a acestora în altă ţară să aibă preţul mai redus spre deosebire de acele bănci de celule stem care le stochează în locaţii din România. De asemenea, în funcţie de metodă de prelevare a acestora, de kit-ul de recoltare şi de mult mai multe aspecte, preţul poate varia de la caz la caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here