Originea embrionilor utilizati la recoltarea celulelor

0
209

Definirea celulelor stem embrionare se face datorită originii lor. Astfel, acest tip de celule pot proveni din embrionii extraşi din fertilizarea în vitro. Această recoltare se face doar în clinici specializate. După ce embrionii sunt extraşi, vor fi donaţi în laboratoare pentru a fi cercetaţi de către cei care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu.

Mai este de ştiut faptul că donarea embrionilor poate fi posibilă numai în cazul în care cel care donează semnează şi îşi da acceptul legal. De asemenea, înainte de a se dona embrionii şi ca donatorul să semneze actul cu care este de acord să facă acest lucru, persoanele specializate în recoltarea embrionilor îi vor explica donatorului tot ce prevede această operaţiune. De altfel, pacienţii trebuie să mai ştie şi faptul că este strict interzis că embrionii rezultaţi în urmă fertilizării în vitro să fie folosiţi la cercetarea de orice fel. Fertilizarea în vitro este un procedeu care presupune recoltarea spermei şi a ovulelor. După ce acestea au fost recoltate, se purcede la fertilizarea lor în laboratoare speciale, perfect igienizate, apoi ele se implantează într-unul sau mai multe ovule fecundate în uterul viitoarei mame. Ovulele fecundate care rămân pot fi folosite şi mai târziu, ele fiind criogenate în câteva flacoane special construite să reziste la temperaturi mari, în scopul folosirii lor ulterioare. De asemenea, în cazul în care fertilizarea în vitro nu a reuşit cu primul embrion implantat, vor fi folosite embrioanele care se găsesc în flacoanele speciale. De cealaltă parte, dacă totul decurge bine şi primul embrion implantat se dezvoltă corespunzător, embrionii îngheţaţi pot fi donaţi la semnătura viitoarei mame, aceştia fiind o sursă de celule stem embrionare.

Fertilizarea în vitro este o operaţiune folosită de către milioane de femei atât de pe teritoriul ţării noastre, cât şi de pe teritoriul altor ţări din lumea întreagă. De asemenea, toţi medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul fertilizării în vitro, recomandă mamelor care nu pot face copii să apeleze cu încredere la fertilizarea in vitro, această fiind o metodă sigură de a reuşi să concepi un copil. De altfel, în cazul în care fertilizarea în vitro reuşeşte de la primul embrion, ceilalţi embrioni pot fi criogenati în scopul folosirii lor ulterioare. De asemenea, embrionii criogenati pot fi donaţi la semnătura mamei care consideră că nu mai are nevoie de ei în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here