Numarul bolilor care se trateaza cu celulele stem din cordonul ombilical

0
194

Sângele extras din cordonul ombilical după naştere este considerat de către medicii şi cercetătorii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu că fiind mijlocul de tratare a peste 100 de boli şi afecţiuni ale organismului. Unele dintre aceste boli sunt destul de grave şi foarte comune însă altele sunt mai puţin cunoscute, apărând în cazuri mai mici însă care induc moartea aproape instant.

Printre cele mai cunoscute boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem recoltate de la pacientele care abia au născut enumerăm: anumite tipuri de cancer, leucemia şi alte boli ale sângelui, deficienţe imune, bolile Hodgkin şi limfonul non – Hodgkin, anemiile care au celule în secera sau cea aplastică, talasemia etc Printre bolile mai putin cunoscute de către oameni însă la fel de grave, ce pot fi tratate prin intermediul celulelor stem recoltate din sângele cordonului ombilical menţionăm: boală Krabbe, sindromul Sanfilipo sau diferite afecţiuni metabolice cu impact fatal pentru cei mici. De asemenea, cercetătorii efectuează în permanență studii de tratare şi a altor boli cu ajutorul celulelor stem extrase prin această metodă, precum diabetul juvenil, paraliziile cerebrale sau leziunile cerebrale de toate felurile la noi născuţi.

Chiar dacă celulele stem extrase din cordonul ombilical sunt extrem de benefice pentru tratarea anumitor boli există şi unele cazuri în care ele pot face mai mult rău decât bine, cazuri mai rare ce-i drept. Un exemplu de astfel de caz este dacă fătul are cancer la naştere. În această situaţie medicii pediatri va vor sfătui că nu este bine să se facă extragerea de celule stem prin intermediul sângelui din cordonul ombilical, deoarece se poate ca sângele din el să prezinte deja această boală, ajungându-se astfel la o recidivare a bolii şi restaurarea cancerului în trupul copilului. De asemenea, medicii îşi sfătuiesc părinţii ca în cazul în care au mai mult de un copil, să recolteze celulele stem de la ambii dintre ei şi astfel să existe o compatibilitate mai mare între fraţi în momentul transfuziei celulelor stem. Chiar şi aşa totuşi, au existat cazuri în care sângele fraţilor nu a fost compatibil. De asemenea, trebuie să mai ştiţi că a existat un caz în care copilul era bolnav de leucemie, medicii i-au făcut transfuzia propriilor celule stem şi la o perioada de 5 ani de zile, copilul a fost perfect sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here