Injectarea intervențională intravasculară

0
200

Injectarea intervenţională intravasculară este o metodă de transplant a celulelor stem din ce în ce mai utilizată de către doctorii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu al studierii acestor tipuri de celule. De asemenea, în ultimul timp s-au descoperit numeroase boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate cu ajutorul injectării interventionale intravasculare.

Această metodă presupune în mare parte ca pacientului care are unele zone deteriorate ce trebuie reparate să i se transplanteze celulele stem prin injectare directa în acele zone afectate. Operaţia în sine nu durează foarte mult timp însă medicii sunt nevoiţi să fie foarte atenţi şi să aibă mare grijă că injectarea să nu se facă decât în zonele afectate ale organismului. De asemenea, după ce operaţia de transplant a luat sfârşit, medicii le administrează pacienţilor săi anumite calmante şi somnifere, precum şi odihnă la pat o perioada mai îndelungată de timp. Acest lucru este necesar pentru ca zonele afectate ale organismului unde au fost injectate celulele stem să se refacă cât mai repede şi mai bine posibil, atât pe perioada când pacientul doarme, cât şi când acesta se odihneşte.

Injectarea intervenţională intravasculară nu este foarte dureroasă pentru pacientul care a avut nevoie de transplant. De asemenea, această metodă poate fi folosită indiferent de celulele stem utilizate de către medici şi indiferent de metoda folosita pentru recoltarea lor, atât la naşterea fătului prin intermediul sângelui care se găseşte în cordonul ombilical cât şi din sângele periferic sau din interiorul măduvei spinării. Printre cele mai cunoscute boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate prin intermediul metodei de injectare intervenţională intravasculare folosite la transplantul de celule stem, enumerăm: accidentele vasculare cerebrale, necroză de cap femural, boli ischemice cardiace, precum şi alte boli vasculare periferice, boli cardiovasculare şi boli cerebrovasculare. De asemenea, în ultimul timp medicii şi specialiştii care studiază îndeaproape celulele stem au ajuns la concluzia că în momentul de faţă există mult mai multe boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate cu ajutorul transplantului de celule stem prin metoda de injectare intervenţională intravasculară. Metoda aceasta este folosită din ce în ce mai mult atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi pe teritoriul altor ţări din lumea întreagă. În plus, unii medici recomandă mămicilor care au un istoric bogat de persoane din familie decedate din cauza unor boli cardiace, să îşi recolteze celulele stem pentru o tratare ulterioară a copilului lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here