Importanța depozitării celulelor stem din țesutul adipos

0
199

Recoltarea celulelor stem prin intermediul ţesutului adipos denumit de către unii şi grăsimea organismului este o operaţie neutilizată de orice banca care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu, indiferent că aceasta se găseşte în ţară noastră sau în alte ţări din lumea întreagă.

Principalul motiv pentru care multe bănci din domeniu aleg să nu recolteze celule stem şi din ţesutul adipos este vârsta pacientului, care nu trebuie să fie prea mare în momentul în care se recurge la această operaţie de recoltare a celulelor stem, acestea pierzându-şi o mare parte din proprietăţile pe care le au în cazul în care pacientul depăşeşte vârsta de 40 de ani. Acesta este şi motivul principal pentru care majoritatea specialiştilor şi doctorilor care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul medical îşi sfătuiesc pacienţii să îşi recolteze celulele stem atunci când au ocazia şi mai ales la tinereţe, deoarece persoanele prea în vârstă nu mai prezintă celulele stem cu proprietăţile pe care le aveau în tinereţea lor. Ţesutul adipos denumit de către unii şi grăsimea organismului este plin de celule stem cu extrem de multe calităţi terapeutice pentru tratarea multor boli şi afecţiuni ale organismului.

Conform ultimelor studii realizate de către cercetătorii din domeniu, reiese că recoltarea celulelor stem prin intermediul ţesutului adipos poate avea calităţi terapeutice asupra tuturor bolilor cardiace, repararea anumitor defecţiuni ale scheletului şi a tractului gastro – intestinal precum şi la diferite aplicări necesare în chirurgia plastică. Importanța recoltării şi depozitării celulelor stem extrase din ţesutul adipos este extrem de mare mai ales datorită faptului că ele pot fi recoltate imediat şi nenecesitand nici o operaţie chirurgicală, celulele stem din ţesutul adipos putând fi extrase indiferent dacă se face o programare la medic sau dacă veniţi neanunţaţi. De asemenea, colectarea acestor celule stem din grăsime nu necesită ca în cazul în care o persoană are nevoie de ele, transplantul lor să fie realizat prin intervenţii agravante. În plus, recoltarea şi depozitarea acestora este mai bine să fie făcute din timp, de preferat în momentul în care sunteţi încă tineri, celulele stem nemaiprezentand aceleaşi calităţi terapeutice odată cu înaintarea în vârstă.

Medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studierii, recoltării, depozitării şi a transplantului de celule stem îşi sfătuiesc pacienţii să nu decidă ca în cazul unei liposuctii grăsimea să fie aruncată la gunoi, mai ales datorită faptului că aceasta este extrem de preţioasă din punctul de vedere al celulelor stem care se găsesc în ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here