Implanturile locale

0
237

Implanturile locale sunt o altă metodă de transplant a celulelor stem, pacienţilor care au nevoie de ele. Această operaţiune este din ce în ce mai des folosită şi recomandată de către medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studiului celulelor stem, pentru tratarea anumitor boli şi afecţiuni ale organismului.

Printre cele mai cunoscute boli şi afecţiuni ce pot fi reparate prin intermediul metodei de implant local a celulelor stem enumerăm: piciorul diabetic, distrofia musculară, anumite leziuni ale măduvei spinării sau neuropatia periferică. Implanturile locale pot fi făcute de către medici atât cu ajutorul celulelor stem extrase la naşterea fătului prin intermediul sângelui care se găseşte în cordonul ombilical sau în ţesutul acestuia, cât şi prin intermediul sângelui periferic sau în interiorul măduvei spinării. Procedura de implant local în sine presupune ca celule stem extrase prin orice metodă să poată fi împlantate de câte ori este nevoie, pe cale directă şi în jurul zonei afectate. Implanturile locale nu sunt o operaţiune care necesită foarte mult timp de lucru medicilor care fac acest tip de transplant însă acestea necesită o mare atenţie şi grijă din partea acestora. De asemenea, în cele mai multe cazuri medicii îşi sedează pacienţii înainte că implanturile locale să aibă loc. De altfel, după ce transplantul de celule stem a luat sfârşit, doctorii care au făcut operaţia le recomandă pacienţilor săi administrarea unor anumite tipuri de calmante şi somnifere, precum şi odihnă la pat timp de mai multe zile. Astfel, organismul se poate repara treptat şi fără grabă, în timp ce pacientul care a suferit transplantul doarme sau se odihneşte.

Implanturile locale sunt folosite din ce în ce mai mult în ultimul timp la transplanturile de celule stem, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor ţări din lumea întreagă. În plus, acestea au o rată de reuşită cu mult mai mare spre deosebire de unele transplanturi care se fac recurgând la alte metode medicale. La nivel mondial, mai mult de jumătate dintre pacienţii care au avut nevoie de transplant de celule stem prin metoda implanturilor locale au avut şanse de reuşită de 100 %. Acesta este şi principalul motiv pentru care metoda implanturilor locale la transplantul de celule stem este din ce în ce mai studiată de către specialiştii şi medicii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu. În plus, zi de zi se descoperă boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate cu ajutorul implanturilor locale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here