Implantul intravenos

0
199

Implantul intravenos este o metodă de tratament folosită de către medicii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul celulelor stem, la transplantul acestora. Această metodă este cea mai cunoscută dintre toate, mai ales datorită faptului că cele mai reuşite transplanturi de acest gen au fost făcute prin intermediul implantului intravenos.

Pentru cine nu ştie ce presupune această metodă, medicii încearcă să le explice încă din momentul naşterii fătului, când mamei i s-au extras celulele stem prin intermediul sângelui care se găseşte în cordonul ombilical. Astfel, metoda implantului intravenos presupune în mare, introducerea în vena persoanei care urmează să primească celule stem o linie tubulară care prezintă un cateter de tip filetat, peste un ac. După ce această linie tubulară a fost introdusă cu cea mai mare grijă şi atenţie în vena pacientului, partea cu acul este dată la o parte iar bucata flexibilă din plastic a cateterului va rămâne împreună cu tubul ataşat în vena pacientului. Implantul intravenos presupune ca celulele stem să se amestece cu serul sangelul extras din cordonul ombilical şi acest lucru este posibil imediat după administrarea de către medici pacientului de Dexametason. Administrarea acestuia este absolut necesară, astfel evitându-se ca pacientul să aibă anumite reacţii alergice la implantul intravenos.

Sedarea pacientului nu este neapărat necesară atunci când transplantul celulelor stem se face prin intermediul implantului intravenos, această rămânând la latitudinea doctorului dacă va fi făcută sau nu. De asemenea sedarea se poate face şi la cererea pacientului, dacă acesta consideră că este nevoie. Implantul intravenos nu este o operaţiune foarte complicată nici din punctul de vedere al medicilor care folosesc această metodă de transplant a celulelor stem, nici din punctul de vedere al pacientului. Astfel, toată operaţia în sine nu presupune nici un fel de durere şi nici nu durează mai mult de trei sferturi de ora. După ce transplantul prin intermediul implantului intravenos a luat sfârşit, medicii le recomandă pacienţilor care au trecut prin această operaţiune să stea la pat o perioada mai lungă de timp. Implantul intravenos este o metodă a transplantului celulor stem extrase imediat după naşterea fătului din sângele cordonului ombilical sau din ţesutul acestuia. Această metodă este cunoscută de majoritatea pacienţilor care au fost nevoiţi să facă un transplant de celule stem, fiind în general prima metodă de transplant utilizată şi deopotrivă şi cea mai simplă şi sigură metodă. Cu toate acestea există unele cazuri când transplantul de celule stem nu se face cu ajutorul implantului intravenos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here