Drenajul Placentei

0
203

Atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi pe teritoriul altor ţări din lumea întreagă se găsesc numeroase bănci care recoltează şi stochează celulele stem, rămânând la latitudinea fiecăruia spre care dintre aceste bănci va opta. De asemenea, serviciile furnizate de ele şi preţurile pot varia, unele dintre aceste bănci de celule stem având locaţiile de depozitare în ţara noastră iar celelalte în alte ţări din lumea întreagă.

Există şi unele bănci de celule de stem atât din România, cât şi pe plan mondial care le oferă clienţilor săi serviciul de drenaj al placentei. Pentru cine nu ştie, serviciul de drenare a placentei constă în faptul că imediat după naşterea fătului când mamei i s-au recoltat din sângele care se găseşte în cordonul ombilical toate celulele stem ce urmează a fi depozitate pe o perioada mai mică sau mai mare de timp, specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în laboratoarele anumitor bănci recurg şi la metodă de recoltare a celulelor stem rămase în interiorul placentei mămicii. Pentru a se putea face acest lucru, placenta va fi transportată de către specialiştii respectivei bănci, în laboratoarele profesioniste unde îşi desfăşoară activitatea profesională. Trebuie să mai ştiţi că placentă abundă de celule stem şi că unii doctori aleg de obicei să o arunce la gunoi după ce operaţia naşterii a luat sfârşit.

Placenta este plină de celule stem datorită faptului că după naşterea fătului ele rămân blocate în ea, neputând fi scoase decât în cazul în care aceasta este transportată imediat la laboratorul băncii unde se va face prelevarea celulelor stem. Metoda de drenare a placentei este extrem de folositoare pentru mămicile care aleg să îşi depoziteze celulele stem, numărul acestora dublându-se rapid după terminarea acestei proceduri. Acesta este şi motivul principal pentru care doctorii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu medical al studierii, recoltării, depozitării şi al transplantului celulelor stem îşi sfătuiesc pacienţii să recurgă şi la metoda de drenare a placentei în cazul în care se decid că este bine să îşi depoziteze celulele stem imediat după naştere, gândindu-se la viitorul celor mici. Din punctul de vedere al preţului furnizării serviciului de drenare a placentei, acesta poate varia de la caz la caz şi de la o bancă de celule stem la alta. În plus, în funcţie de serviciile pentru care optaţi atunci când alegeţi să va stocaţi celule stem, puteţi beneficia de acest serviciu în mod gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here