Displasia septică optică tratată cu ajutorul celulelor stem

0
193

Displasia septică optică este o boală des întâlnită la cei mici însă poate apărea şi persoanelor adulte. Aceasta este de fapt o anomalie congenitală, rezultatul subdezvoltării nervului optic şi a septului din creier. Boală netratată la timp poate avea mai multe efecte secundare, precum şi diabetul de gradul 2. De asemenea, dacă displasia septică optică nu este observată în starea incipientă, persoana care o are poate prezenta deficit de creştere la cei mici, hipo – tiroidism şi chiar orbire în unele cazuri mai grave.

Doctorii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studierii celulelor stem şi transplantului acestora le recomandă părinţilor şi în special mamelor, ca imediat după naşterea fătului să îşi recolteze celulele stem provenite din sângele cordonului ombilical sau chiar direct din  ţesutul acestuia, urmând că ulterior acestea să fie stocate şi criogenate în băncile de celule stem pentru o folosire ulterioară. Tratamentul displasiei septice optice se poate face doar cu ajutorul transplantului de celule stem originare de la naşterea copilului din cordonul ombilical sau din ţesutul acestuia. De asemenea, doctorii îşi atenţionează pacienţii încă dinainte de transplant că acesta ar putea să nu fie un real succes mai ales datorită incompatibilităţii ce poate apărea. De altfel, incompatibilitatea între rudele de gradul 1 va exista mai mult ca sigur şi singurele transplanturi de celule stem care ar putea avea şanse de reuşită ar fi cele ale propriilor astfel de celule şi transplanturile de celule stem dintre fraţi, acestea din urmă prezentând conform statisticilor o rată de reuşită de aproximativ 12 %.

În cazul în care transplantul de celule stem pentru tratarea displasiei septice optice a fost un real succes, trebuie să mai ştiţi că nu este obligatoriu că pacientul să fie vindecat complet. În schimb este foarte posibil că organismul pacientului să prezintă numeroase îmbunătăţiri, mai ales din punctul de vedere al simţului văzului. Doctorii care se ocupă cu transplantul de celule stem la persoanele suferinde de displasie septică optică, vor face implanturi venoase pacienţilor. După ce operaţia a luat sfârşit, aceştia le vor administra pacienţilor mai multe calmante în caz de durere şi câteva somnifere pentru ca ei să poată adormi. După transplantul de celule stem, indiferent de boală tratată cu ajutorul acestora, odihna la pat este recomandată pentru ca organismul pacientului care a suferit operaţia să îşi poată reveni treptat cu ajutorul somnului şi a perioadei de repaos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here