De ce să recolteze părinţii celulele stem

0
193

Ultimii 20 de ani au fost semnificativi pentru medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studierii celulelor stem. Conform ultimelor statistici, mai mult de 50000 de viitoare mama au decis că este bine să îşi recolteze acest tip de celule pentru siguranţă viitorului celor mici.

Celulele stem recoltate imediat după naşterea fătului prin intermediul sângelui din cordonul ombilical au mult mai multe calităţi spre deosebire de cele recoltate pe tot parcursul vieţii de la adulţi din sângele periferic sau prin intermediul măduvei osoase. Acest lucru este posibil mai ales datorită faptului că celulele stem extrase din cordonul ombilical sunt încă tinere, ele neajungând încă la perioada de maturitate şi astfel necunoscând încă anumiţi factori de mediu nocivi. Un motiv important pentru care părinţii optează pentru recoltarea celulelor stem la naştere din sângele cordonului ombilical este compatibilitatea acestora şi cu alte rude de gradul 1. Medicii şi specialiştii din acest domeniu spun însă că cea mai mare compatibilitate este cea dintre fraţi, rata transplantului reuşit din acest punct de vedere depăşind 12 %. De asemenea, medicii mai spun că există şanse de reuşită a unui transplant şi cu rudele de gradul 1 însă că probabilitatea compatibilităţii este mult mai mică iar rata reuşitei transplantului nu depăşeşte 5 %.

Al doilea motiv important pentru care mamele recurg la metodă de extragere a celulelor stem din cordonul ombilical este numărul îngrijorător de copii care se îmbolnăvesc de boli hematologice. Astfel atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi pe teritoriul altor ţări din lumea întreagă, numărul copiiilor care se îmbolnăvesc de astfel de boli a crescut simţitor iar medicii recomandă mamelor să recurgă la această metodă pentru că sănătatea celor mici este cel mai important lucru. De asemenea, doctorii din domeniu recomandă mamelor care au în familie un istoric mare de persoane care s-au îmbolnăvit şi au murit de boli grave sau ereditare să îşi recolteze celulele stem din sângele cordonului ombilical.

Datorită sutelor de boli grave şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate cu ajutorul acestui tip de celule stem, recoltarea lor îi asigura copilului un viitor plin de santate. De asemenea, numărul de terapii regenerative cu celulele stem din cordonul ombilical creşte pe zi ce trece, cercetătorii încercând să descopere toate tipurile de boli şi afecţiuni ce pot fi vindecate atât prin intermediul ţesutului ombilical, cât şi din sângele acestuia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here