Celulele stem si medicina anti-age

0
205

In ultima vreme si nu numai, se vorbeste foarte mult despre celulele stem, celulele care au posibilitatea de a se reinnoi,  si despre eficienta lor in domeniul medicinei.

Se pare ca celulele stem autologe, mai precis prelevarea si re-injectarea lor, reprezinta viitorul medicinei estetice anti-age. Este vorba in acest caz despre folosirea resurselor naturale ale propriului corp pentru a reintineri pielea si pentru a-i incetini imbatranirea.

Dar ce sunt totusi celulele stem autologe? Celulele stem autologe sunt celulele care vin de la propriul nostru organism. Aceste celule pot sa fie pregatite cu ajutorul propriei maduve osoase, cu ajutorul tesuturilor adipoase sau cu ajutorul sangelui. Acest lucru necesita insa o tehnologie de varf atunci cand vine vorba despre recoltarea de celule stem, de izolarea lor si de cultivarea lor. Aceste celule sunt cele care pot da nastere de noi celule la noi in organism.

Un rezervor plin de inovatii. Pielea noastra este rezervorul mai multor tipuri de celule stem adulte, care au drept misiune reinnoirea epidermei, a dermei, a parului si a unghiilor dar si repararea pielii in caz de agresiune. Rare, dar dotate cu un capital imens si impresionant atunci cand vine vorba despre proliferare, aceste celule sunt bineinteles de un interes capital pentru domeniul cosmeticii, mai ales pentru cel anti-age.

 

Liftingurile faciale pe baza de celule stem adipoase, recoltate sub anestezie incep sa fie din ce in ce mai populare peste tot.

Care sunt beneficiile celulelor stem atunci cand vorbim despre medicina anti-age?

Pentru piele:

  • pot ameliora vascularizarea de la suprafata pielii.
  • pot stimula celulele deja existente pentru a antrena o mai buna functionare.
  • pot da nastere unor noi celule.

Pentru fata:

  • pot stimula fibrele de colagen.
  • pot diminua ridurile.
  • pot diminua pigmentarea pielii.
  • pot ameliora circuatia sanguina.
  • pot sa trateze pielea, astfel incat aceasta sa devina mai catifelata si mai supla, dar si mai stralucitoare.

Celulele stem sunt cele care lasa sa se intrevada posibilitatea unei tinereti fara batranete atunci cand vine vorba despre ten. Sunt cele care vor stimula autoregenerarea pielii si se pot transforma in cea mai buna arma in eternul razboi contra ridurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here