Celulele stem pentru tratarea sclerozei in placi

0
214

Scleroza in placi reprezinta o problema neurologica, foarte des intalnita la tineri sau la persoane de varsta medie. In lume, in jur de 2 milionane de persoane sufera de aceasta boala. De obicei, boala apare in jurul varstei de 30 de ani si afecteaza femeile in special.

Tratamentul sclerozei in placi cu celulele stem are doar efecte pozitive. Si asta in totalitatea cazurilor. Cele mai bune rezultate terapeutice se pot observa la pacientii care prezinta cazuri de scleroza recidivanta – cu o eficietnta de pana la 90%. Dar da rezultate si in alte cazuri, in care pacientii sunt atinsi de alte forme ale bolii, unde simptomele se pot ameliora la 59% din cazuri.

 

Scopul tratamentului este incetarea sau intreruperea agresiunii auto-imune asupra sistemului nervos al pacientului. Se va elimina astfel, principalul mecanism de declansare si dezvoltare al bolii. Grefele de celule stem sunt cele care pot stopa progresul bolii si care pot conduce la regresia simptomelor neurologice.

Iar in majoritatea cazurilor, timp de 5 ani dupa tratament, nu s-a constat o revenire a bolii sau un declin al pacientilot tratati.

Tratamentul sclerozei in placi cu celulele stem este cel care adduce si o ameliorare rapida a starii psiho-emotionale a pacientilor. Dar efectele neurologice au nevoie de mai mult timp pentru a li se intrevedea efectele.

Dar dupa grefele de celule stem, majoritatea pacientilor, in jur de 93%, se simt mai bine. Sunt mai dinamici, au un apetit ridicat si sunt mai bine dispusi. In plus, foarte multi pacienti constata si o ameliorare atunci cand vine vorba despre functiile psihosomatice. Pacientii nu mai sunt deprimati, nu mai au o multime de fobii sau angoase atunci cand vine vorba despre viitor si au mai multa incredere ca se vor vindeca. Au o capacitate de concentrare ridicata dar si o mare capacitate de lucru.

Iar in anii urmatori dupa tratament, se pot observa o imbunatatire a facultatilor vizuale, mentale, dar si emotionale. Dispar si problemele motorii, cele legate de limbaj si de aparatul gastro-intestinal.

Dar reconstructia sistemului nervos este un proces indelungat si anevoios care necesita rabdare si consecventa. Deci si mai multe sedinte de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here