Celulele stem pentru tratarea autismului

0
257

Tulburarile de spectru autist (autismul) fac parte dintr-un grup de tulburari de dezvoltare ale copiilor care sunt caracterizate prin anomalii generalizate atunci cand vine vorba despre interactiunea sociala, comunicarea si comportamentul.

Autismul se caracterizeaza si printr-un comportament repetitiv si este cel care afecteaza transmiterea de informatii in creier prin modificarea felului in care celulele nervoase si sinapsele lor se conecteaza si se organizeaza.

Obiectivele principale atunci cand vine vorba despre tratarea autismului sunt – reducerea deficitelor asociate, tristetea sau neputinta familiei, dar si ameliorarea calitatii vietii sau obtinerea unei independente functionale. Familia si resursele educationale sunt principalii factori atunci cand vine vorba despre reusita tratamentului.

Dar exista si unele tratamente inovatoare sau revolutionare bazate pe capacitatea unica a celulelor stem de a influenta metabolismul, sistemul imunitar si de a restaura celulele din tesuturile deteriorate.

Celulele stem fetale care se folosesc in tratarea autismului au o incidenta pozitiva atunci cand vine vorba despre intreg corpul si organele sistemului. Dar mai intai, acest tratament se adreseaza mai ales creierului.

In cazurile de autism, zonele creierului care au grija de memorie, de concentrare, de atentie si alte capacitati, sunt afectate. Celulele stem care pot ameliora cicrculatia sanguina si a oxigenului de la nivelul creierului vor inlocui neuronii afectati si vor stimula formarea de noi artere. Dupa un anumit timp, celulele stem fetale vor dobandi si ele proprietatile celulelor din jur si se vor multiplica in cadrul acestor celule care vor restaura materia alba si cea cenusie. Cu alte cuvinte, se vor ameliora si capacitatile intelectuale.

Deci la copiii autisti, celulele stem au mai multe beneficii:

  • ameliorarea tolerantei in ceea ce priveste anumite alimente si o mai buna digestie. Unii copii incep sa incerce alte alimente si sa le iubeasca.
  • facilitarea contactului cu copiii.
  • un comportament mai adecvat acasa si in exterior.
  • dspare de tot sau partial teama de zgomote puternice, de straini, de culori vii. In acest caz, se va vedea o ameliorare progresiva.
  • se va putea observa si o ameliorare a aptitudinilor verbale, a capacitatilor de scriere sau dezvoltare.
  • se poate observa si ameliorarea capacitatilor de concentrare.

Obiectivul principal al terapiei cu celule stem este declansarea  dezvoltarii creierului. Apoi copilul va putea sa faca singur totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here