Banci de recoltare celule stem in Romania

0
327

Pe teritoriul ţării noastre sunt multe bănci care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul stocării celulelor stem. Printre cele mai importante şi cunoscute bănci de celule stem din Romania menţionăm: Smart Cells, Stem Sure, Stem Cell Bank, MLB Cells, banca de celule Regina Maria, Freeze Life, Euromedics Stem Life, Biogenis, Cells 4 Life, Cord Blood Center, Biohellenika, Cryo – Save, Life Line şi Future Health România.

Fiecare companie de acest gen din România procesează şi stochează celulele stem indiferent de metoda prelevării lor atât din măduva osoasă, cât şi prin intermediul sângelui din cordonul ombilical, atât în propriile locaţii de pe teritoriul ţării, cât şi în străinătate. Dintre toate băncile de stocare a celulelor stem din România, cele care au locaţii pe teritoriul ţării sunt Cord Blood Center, Biogenis, Euromedics Stem Life, banca de celule stem Regina Maria, Freeze Life şi Stem Cells Bank. Celelalte bănci procesează şi stochează celulele stem recoltate în United Kingdom, Grecia, Danemarca, Cipru, Belgia sau Germania. Fiecare companie în parte şi-a început activitatea în acest domeniu începând cu anul 2000. De asemenea, toate din aceste bănci de celule stem îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul recoltării celulelor stem din sângele cordonului ombilical după naşterea fătului şi numai băncile Biohellenika, Cord Blood Center, Euromedics Stem Life, Future Health România, MLB Cells şi Stem Sure recoltează celulele stem din sângele placentar.

Preţul minim pentru întreagă perioada de stocare a celulelor stem într-una dintre aceste bănci depinde în funcţie de serviciile pe care fiecare banca le oferă clienţilor săi. De asemenea, costul serviciilor depinde şi de numărul celulelor stem depozitate la ei, precum şi de taxa de depozitare anuală a acestora, aplicată de fiecare banca în parte. Astfel, preţurile pot varia de la suma de 1000 de Euro şi până la 2000 de Euro, în funcţie de serviciile pentru care optează fiecare dintre noi. De altfel, preţul mai poate varia şi în funcţie de metoda prin care sunt prelevate celulele stem, dacă ele sunt extrase la naşterea copilului din sângele cordonului ombilical sau dacă celulele sunt extrase din măduva osoasă la adulţi.

Toate băncile pot fi vizitate de către persoanele care încă nu sunt hotărâte la care dintre acestea să se oprească. De altfel, medicii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu, îşi sfătuiesc pacienţii să viziteze toate băncile de celule stem de pe teritoriul ţării noastre, pentru a vedea metodele de stocare a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here