Avantajele stocarii celulelor stem

0
259

Mulţi oameni sunt încă reticenţi atunci când vine vorba de avantajele stocării celulelor stem. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane apelează la serviciile oferite de către băncile de celule, chiar dacă nu ştiu exact cu ce se mănâncă acest lucru.

Specialiştii şi medicii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu încearcă de la bun început să le explice celor care apelează la recoltarea celulelor stem care sunt avantajele acestei operaţiuni şi de asemenea care este rata de tratare a anumitor boli şi afecţiuni ale organismului cu ajutorul lor. De asemenea este foarte important de ştiut faptul că în funcţie de metoda de recoltare a celulelor stem, puteţi avea mai multe avantaje sau dezavantaje. Tocmai de aceea medicii din domeniu recomandă persoanelor care apelează la această tehnologie de stocare a celulelor stem să o facă dacă se poate prin intermediul cordonului ombilical, aici existând celule stem mult mai tinere spre deosebire de cele care se găsesc în măduva osoasă a persoanelor adulte. Principalul avantaj al stocării celulelor stem din cordonul ombilical este tinereţea şi longevitatea lor, ele neajungând încă la gradul de maturitate şi în acelaşi timp fiind mult mai rezistente la infecţii. De asemenea, celulele stem extrase din sângele cordonului ombilical au calitatea de a fi mult mai eficiente în tratamentele de regenerare a ţesuturilor şi a funcţiilor unui anumit organ.

Celulele stem recoltate prin cordonul ombilical au o compatibilitate mult mai mare cu membrii familiei, mai ales dacă nou născutul de unde s-a preluat sângele mai are vreun frate. Este important de ştiut că între fraţi şi surori există cea mai mare compatibilitate, respectiv de aproximativ 25 %, între celelalte rude de gradul întâi compabilitatea fiind mult mai redusă. Indiferent de metodă de recoltare aleasă şi de tipul celulelor stem este esenţial să ştim că prelevarea probelor şi stocarea lor se va desfăşura în cea mai mare igienă posibilă şi deopotrivă în cea mai mare siguranţă. De asemenea, dacă celulele stem sunt stocate în băncile care îşi oferă serviciile în acest domeniu, puteţi fi siguri că nimeni în afară de dumneavoastră, nu le poate folosi. În plus, utilizarea sângelui stocat de către banca de celule poate fi făcută doar la cererea pacientului, prin semnătură. Stocarea celulelor stem în bănci prezintă astfel o garanţie pacientului în ceea ce priveşte viaţă sa şi a membrilor familiei pe care acesta îi are.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here