Alte boli tratate pe viitor cu celulele stem

0
239

Viitorul se anunţă promiţător atunci când vine vorba de celulele stem şi utilizarea acestora. Astfel, sute de cercetători şi medici care îşi desfăşoară activitatea profesională în domeniul studiului acestui tip de celule recomandă viitoarelor mămici stocarea celulelor stem pentru asigurarea unui viitor plin de sănătate, copiilor.

Cu fiecare an ce trece se descoperă din ce în ce mai multe boli şi afecţiuni ale organismului ce pot fi tratate cu succes prin intermediul celulelor stem. Fie că acestea sunt extrase imediat după naşterea fătului din sângele cordonului ombilical sau pe toată perioada vieţii de la persoanele adulte prin intermediul măduvei spinării, celulele stem sunt o sursă reală de sănătate şi de reparare a acesteia pe tot parcursul vieţii. De asemenea, în ultimul timp din ce în ce mai mulţi cercetători din domeniu au început să testeze terapiile revoluţionare cu ajutorul ţesutului ombilical, acesta fiind o sursă extremă de celule de acest tip, atât tipul de celule mezenchimale, cât şi celulele endoteliale. Conform ultimelor studii reiese că medicină regenerativă şi cea genetică vor avea un viitor promiţător datorită celulelor stem ce vor fi utilizate în terapiile clinice din acest domeniu. Astfel, cercetătorii şi-au făcut planul ca în viitorul apropiat cu ajutorul celulelor stem să se poate regenera toate ţesuturile şi organele.

Diferenţa dintre celulele stem mezenchimale şi cele endoteliale este majoră, fapt care duce ca pe viitor să se poată trata mult mai multe boli şi afecţiuni ale organismului decât în prezent. Astfel, celulele stem mezenchimale au rolul de a se divide în orice fel de ţesut iar cele mezenchimale deţin capacitatea de a repara vasele de sânge deteriorate, fiind un produs superior în terapia celulară. Cu ajutorul lor pe viitor cercetătorii şi medicii din domeniu au promis că vor încerca să micşoreze rata primelor două motive de deces pe plan mondial – atacurile de cord şi atacurile cerebrale. Ţesutul ombilical este considerat la ora actuală cea mai importantă sursă de celule stem, cu ajutorul lor tratandu-se în prezent numeroase boli şi afecţiuni ale organismului precum boală Parkinson, Lupus, scleroză multiplă, anumite boli pulmonare, boli hepatice sau cronice, boală Chron, diabetele de tip I şi de tip II etc Pe viitor se promite că numărul bolilor tratate cu ajutorul celulelor stem să crească simţitor iar terapiile prin intermediul lor să aibă mai multe efecte benefice şi asupra altor boli din organism şi nu numai asupra celor tratate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here