Alegerea celei mai bune banci de celule stem

0
201

Atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi pe teritoriul altor ţări din întreagă lume se găsesc numeroase bănci care depozitează celulele stem, rămânând la latitudinea feicaruia dintre noi la serviciile cărora dintre ele ne hotărâm să ne oprim. Medicii şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională în acest domeniu al studierii celulelor stem îşi avertizează pacienţii să aibă în considerare mai multe lucruri, înainte de a se opri la o banca stem anume şi dacă se poate să viziteze cât mai multe astfel de bănci.

Printre cele mai importante avantaje pe care trebuie să le deţină o banca de celule stem, în rândurile de mai jos vom enumera câteva. În primul rând, atunci când ne decidem asupra băncii de celule stem la care vrem să apelăm, trebuie să ne interesăm care este experienţa lor în domeniu, mai exact de cât timp îşi desfăşoară activitatea profesională, precum şi care sunt recomandările pe care le auziţi despre respectiva banca. Al doilea lucru de care trebuie să va interesaţi este locul şi ţara unde respectiva banca depozitează celulele stem şi dacă sistemul medical de acolo este de referinţă. Un alt aspect important atunci când căutăm cea mai bună banca de stocare a celulelor stem este dacă la ei în procesul de separare, celulele stem sunt separate de masă. De asemenea este foarte important de ştiut dacă acea banca procesează sângele recoltat şi care este cantitatea minimă de sânge acceptata de către banca de procesare. Timpul este un alt factor important atunci când vine vorba de găsirea băncii perfecte de celule, astfel încât este indicat să va interesaţi şi de timpul de procesare al sângelui, indicat fiind ca acesta să nu depăşească 96 de ore. De altfel şi timpul până se comunica rezultatul analizelor este foarte important, acesta netrebuind să depăşească 36 de ore de la recoltarea sângelui.

Atunci când nu ştim care banca de celule să o alegem trebuie să ne interesăm de toate informaţiile relevante ale acesteia, dacă funcţionează în stare legală, dacă certificatul care ni se da să îl semnăm cuprinde toate informaţiile etc De asemenea, trebuie să ne mai interesăm şi dacă recipientele în care sângele este păstrat sunt etanşe şi construite în cea mai mare siguranţă şi igienă, dacă persoanele care îşi desfăşoară activitatea profesională în incinta laboratoarelor băncii sunt calificaţi pentru a face acest lucru şi dacă lucrează în condiţii de igienă maximă etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here